Quantcast

Eutelsat se zbaví maloobchodního prodeje širokopásmového připojení

| redakce | tisk

Širokopásmové připojení ze satelitu již nebude Eutelsat nabízet maloobchodně. Francouzský operátor dosáhl dohody o prodeji svých evropských širokopásmových maloobchodních aktivit zkušenému soukromému operátorovi.

Aktivity, kterých se Eutelsat zbaví, zahrnují přidruženou společnost Bigblu Operations Ltd a další evropské maloobchodní aktivity ve Velké Británii, Irsku, Francii, Německu, Itálii, Španělsku, Portugalsku, Polsku, Maďarsku a Řecku.

Prodej těchto aktivit přichází v době značného úspěchu velkoobchodního modelu Eutelsatu širokopásmového satelitního připojení v Evropě, který je podpořen velkými velkoobchodními dohodami podepsanými s Orange (Francie), TIM (Itálie), Hispasat (Španělsko) a Swisscom (Švýcarsko) na kapacitu pro jejich příslušné trhy na satelitu Eutelsat KONNECT. Eutelsat se stane výhradně velkoobchodním distributorem na stávajících trzích.

Tuto strategii Eutelsatu posílí nový satelit KONNECT VHTS, který bude uveden do provozu ve druhé polovině roku 2023 s 230 svazky v Evropě a MENA a představuje kapacitu 500 Gbps v Ka pásmu přizpůsobitelné podle poptávky a specifických potřeb v každé zemi.





Reklama




Vybrané články