Quantcast

Licence Orange Sport 3 a 4 pro nové programy. Již od září?

| redakce | tisk

Licence po bývalých stanicích Orange Sport 3 a Orange Sport 4 budou využity pro nové satelitní projekty společnosti O2 TV, s.r.o. Vyplývá to z 11. zasedání českého regulátora médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) konaného 18. července 2023.

Orange Sport 3 a Orange Sport 4 byly exkluzivní sportovní kanály pro tehdejší satelitní platformu Orange TV cez satelit. Po uzavření sportovních stanic a DTH služby byly tyto licence tzv. "zaparkované" pro využití u dalších projektů v budoucnu. Pro vysílatele je to cenově výhodnější řešení - poplatek za úpravu již vydané licence je 20 tisíc, zatímco u nové je poplatek 90 tisíc.

Regulátor na zmíněné zasedání dal zelenou s obnovením vysílání Orange Sport 3 a Orange Sport 4 a to k 1.9.2023 a to v souladu s žádostí vlastníka licencí, společnosti O2 TV s.r.o.

Na stejném zasedání RRTV nevyhověla společnosti O2 TV ve věci udělení předchozího souhlasu se změnou skutečností uvedených v žádosti o licenci k provozování televizních kanálů Orange Sport 3 a Orange Sport 4 šířené prostřednictvím satelitu. Společnost požádala v licencích o změnu názvu stanic na O2 Sport7 a O2 Sport8 a zúžení územního rozsahu o Slovensko. Regulátor žádostem nevyhověl, neboť daný subjekt ve stanovené lhůtě neuhradil správní poplatek ve výši 20 tisíc korun. Poplatek je stanoven za změny údajů uvedených v žádosti o udělení oprávnění k provozování televizního vysílání dle 21 odst. 1 písm. a) zákona č. 231/2001 Sb.

Fakticky to znamená, že programy mohou obnovit vysílání ale zatím s původními názvy Orange Sport 3 a Orange Sport 4.





Reklama




Vybrané články