Quantcast

Nova Cinema a Nova Action s novými licencemi

| redakce | tisk

Televizní stanice Nova Cinema a Nova Action budou vysílat prostřednictvím pozemních vysílačů s nově udělenými licencemi. Rozhodla o tom Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém posledním jedenáctém zasedání konaného 18. července 2023.

RRTV udělil dvě licence společnosti TV Nova, s.r.o. pro terestrické šíření programů Nova Cinema a Nova Action. Licence platí 12 let.

Nova Cinema je filmový a seriálový program specializující se zejména na dramatickou tvorbu americké provenience. Programu budou většinově zastoupeny kinematografické filmy, televizní filmy a televizní seriály. Stanice bude vysílat 21 až 24 hodin denně na území České republiky a to v českém jazyce.

Druhá terestrická licence je udělena stanici Nova Action, kterou provozuje rovněž společnost TV Nova, s.r.o. Stanice Nova Action je tématicky zaměřen převážně na sport, dramatickou tvorbu a dokumentární tvorbu především americké provenience a to akčního, kriminálního a sci-fi žánru. Stanice bude s novou licencí vysílat 21 až 24 hodin programu denně v češtině na území Česka.

Programy Nova Action a Nova Cinema vysílají již nyní přes pozemní vysílače. Jsou provozovány na základě licencí, které platí do začátku září. Provozovatel se rozhodl pro oba programy požádat o licence nové.





Reklama




Vybrané články