Quantcast

Eutelsat a Thaicom chystají nový softwarově definovaný satelit

| redakce | tisk

Nový softwarově definovaný satelit (SDS) bude pracovat nad Asií na orbitální pozici 119,5° východně. Na nové telekomunikační družici se dohodli operátora Eutelsat a Thaicom.

Eutelsat Communications prostřednictvím své dceřiné společnosti Eutelsat Asia PTE. LTD. podepsala dohodu o partnerství se společností Space Tech Innovation Limited (STI), dceřinou společností Thaicom, předního asijského satelitního operátora, ohledně SDS.

Loga satelitních operátorů Eutelsat a Thaicom
▲ Loga satelitních operátorů Eutelsat a Thaicom

V rámci tohoto partnerství Eutelsat rozšíří své služby po celém kontinentu. Eutelsat se zavázal pronajmout a provozovat služby na polovině kapacity nového satelitu během jeho životnosti.

Nejnovější geostacionární SDS zajistí STI a bude jedním z nové generace satelitů nabízející okamžitou úpravu na orbitální dráze a bezproblémovou rekonfiguraci, optimalizující využití zdrojů na orbitální dráze ve prospěch operátora a zákazníka.

Družice bude dodána během roku 2027.

Nová družice umožní Eutelsatu rozšířit svá aktiva na orbitální dráze o přibližně 50 Gbps další kapacity v Asii, aby uspokojil rostoucí poptávku po konektivitě v regionu.





Reklama




Vybrané články