Quantcast

Satelit Intelsat Galaxy 37/Horizons 4 úspěšně vynesen

| redakce | tisk

Telekomunikační družice Galaxy 37/Horizons 4 byla úspěšně vypuštěna do vesmíru. Informoval satelitní operátor Intelsat a zároveň dosáhl nového rekordu v průmyslu komerčních družic - během deseti měsíců bylo do kosmu dopraveno 8 geostacionárních satelitů.

Satelit vyrobený společností Maxar odstartoval na palubě nosné rakety Falcon 9 společnosti SpaceX ze stanice Cape Canaveral Space Force Station na Floridě v 1:00 EDT (7 hodin ráno středoevropského letního času). K separaci družice od rakety došlo v 1:33 EDT a Intelsat potvrdil získání prvního signálu z nové družice v 1:37 EDT (7:37 hodin našeho času).

Družice bude uvedena do komerčního provozu koncem roku na orbitální pozici 127° západně. Satelit je určen pro poskytování široké škály služeb a nabídne i široké pokrytí. Kapacita v C pásmu bude pod značkou Galaxy 37 sloužit pro šíření televizních programů a telekomunikačních služeb pro severoamerické zákazníky. Transpondéry v Ku pásmu budou nabízeny pod značkou Horizons 4 a poskytnou kontinuitu služeb zákazníkům v oblasti mobility, sítí a služeb pro vládu USA a bude ji vlastnit společně Intelsat a JSAT International, americká dceřiná společnost SKY Perfect JSAT Corp.

Tento start dokončuje náš komplexní plán obnovy flotily satelitů Galaxy, který byl zahájen asi před 10 měsíci,“ řekl Dave Wajsgras, generální ředitel společnosti Intelsat. „Tento milník je nyní součástí 40letého dědictví satelitů Galaxy, na které se naši severoameričtí zákazníci spoléhají po celá desetiletí. Připomíná také 20leté výročí našeho partnerství s JSAT. Tento společný podnik umožnil oběma společnostem obsluhovat více zákazníků na více místech po celém světě,“ dodal šéf Intelsatu.





Reklama




Vybrané články