Quantcast

Hudební Mooz Dance HD odstartovala FTA na 13E

| redakce | tisk | názory

Operátor švýcarské kabelové televizní platformy Kabelio rozšířil svoji programovou nabídku v jednom z multiplexů na satelitním systému Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E.

Na kmitočtu 10,853 GHz s horizontální polarizací začal šířit rumunskou videoklipovou televizi Mooz Dance HD. Stanice je poskytována v MPEG-4 v HD rozlišení (1280x720p) se zvukem ve formátu AC3 (160 kbit/s). Vysílání je šířeno volně ( FTA).

Mooz Dance HD - záběr z příjmu stanice
▲ Mooz Dance HD - záběr z příjmu stanice

Mooz Dance odstartovala v září 2011 na satelitním systému Thor (0,8°W). Vysílání bylo zpočátku poskytováno FTA. Od května 2014 funguje jako placený kanál pro provozovatele pay-tv platforem. V září 2022 program opustil pozici 0,8°W. Nyní se jedná o velký návrat k satelitní distribuci. Zvolená pozice 13°E je ale poměrně překvapivá - zde nepůsobí žádná rumunská televizní platforma. Není ani jasné, zda vysílání bude trvale poskytováno FTA.

Kabelio se doposud zaměřoval na poskytování televizních programů pro švýcarské domácnosti. Poměrně nedávno došlo k první zásadní změně - na kapacitě operátora se objevil FTA program BVN TV. Nyní se k této volné televizi přidala i stanice Mooz Dance HD.

Kanál Mooz Dance HD se zaměřuje na dance music. Vysílání cílí především na mladé diváky.

technické parametry - Mooz Dance HD:

Eutelsat Hot Bird 13F (13°E), freq. 10,853 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články