Quantcast

Ruská národní televize Pervyj kanal spustí další programovou verzi

| redakce | tisk

Signál ruské národní TV stanice Pervyj kanal bude od 25.května 2006 na všech satelitech zakódován. K tomuto opatření přistupuje provozovatel z důvodu omezení vysílacích práv k satelitnímu šíření a faktu, že program je určen výhradně pro území Ruska.

Zakódováním satelitního signálu ruské verze Pervyj kanal chce provozovatel také zamezit pirátskému šíření programu v zemích bývalého Sovětského svazu, kde se program těší velké oblibě.

V dohledné době bude spuštěna speciální verze Pervyj kanal SNG, která bude určena pro země bývalé SSSR. Tato programová verze se bude vysílat na satelitu Express AM-2, tj. na pozici 80°E, na kmitočtu 11,181 GHz, pol. H, SR 4883, FEC 1/2, kde již nyní probíhají první technické testy.

Pervyj kanal SNG bude přinášet vybrané pořady stanice Pervyj kanal, na které má vysílací práva k šíření na teritoriu ex-SSSR. Program bude i přizpůsoben časovému posunu regionu.

Pro diváky v Evropě se bude nadále vysílat volně mezinárodní verze Pervyj kanal, která je dostupná na satelitu Hot Bird 6, freq. 12,597 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4.

zdroj: apsny.ge





Reklama




Vybrané články