Quantcast

World Team Cup na Galaxii sport

| redakce | tisk

Významný tenisový turnaj World Team Cup, kterého se účastní osm nejlepších týmů světa, se každoročně koná v německém Düsseldorfu a přitahuje velký zájem hráčů, fanoušků i médií. Tento rok se turnaj uskuteční v termínu 18. - 24. května 2008.

World Team Cup se poprvé konal v roce 1978 a od té doby se z něj stal významný turnaj s celkovou dotací 1,5 mil Eur a počtem téměř 80 000 diváků, kteří každý rok přijedou, aby sledovali klání špičkových tenistů. Turnaje se pravidelně účastní hráči užší světové špičky, takže v Düsseldorfu během třicetileté historie hrála taková jména, jako John McEnroe, Sampras, Edberg, Leconte, Costa, Philippoussis, a další. V osmdesátých letech dosáhl dvou vítězství tehdy ještě společný, československý tým. Podařilo se to v roce 1981 ve složení Lendl, Pavel Korda, Šmíd, Složil a v roce 1987 ve složení Šmíd, Šrejber, Mečíř, Pála. V éře samostatného Česka a Slovenska se podařilo v roce 2000 zvítězit slovenskému týmu, za který nastoupili Hrbatý, Kučera, Krošlák a Mečíř.

V letošním roce se turnaje účastní týmy USA, Španělska, Ruska, Argentiny, Německa, Česka, Itálie a Švédska. Za český tým je připravena trojice Berdych, Minář, Vízner. Horkými favority na vítězství je tým USA, za který nastoupí dva hráči první světové desítky, Roddick (6) a Blake (8).

Z turnaje hraného systémem dvou čtyřčlenných skupin vám přineseme všechny zápasy českého týmu ve skupině, plus semifinále a finále. V živých přenosech i ze záznamu můžou diváci Galaxie sport sledovat, jak si povede celý český tým v čele s Tomášem Berdychem, který se vrací po zranění, jež si způsobil při utkání Davisova poháru s Ruskem.

zdroj: PR Galaxie Sport





Reklama




Vybrané články