Quantcast

Aukční kanál 1-2-3.TV ukončil analogové vysílání

| Martin Vyleťal | tisk

Německý aukční kanál 1-2-3.TV dnes ukončil analogové vysílání na satelitu Astra 1L (19,2°E). Program nyní najdou diváci již jen v digitálním přenosu na stejné orbitální pozici.

Stanice 1-2-3.TV je další německou televizí, která se odvážně rozhodla ukončit analogovou distribuci svého programu na satelitu ve stále silné konkurenci analogového vysílání na satelitu Astra. Analogové signály z Astry přijímá ještě několik miliónů německých domácností, které stále nemají dostatečnou motivaci přejít na příjem digitálního satelitního vysílání. Všechny hlavní německé veřejnoprávní i komerční televize jsou stále dostupné v analogovém přenosu.

Kanál 1-2-3.TV vysílal v přenosové soustavě PAL na družici Astra 1L, na kmitočtu 11,171 GHz, polarizace horizontální. Transpondér se nyní zřejmě použije pro digitální vysílání.

Program 1-2-3.TV vysílá v digitálním tvaru v kompresním formátu MPEG-2 na družici Astra 1H (19,2°E), na kmitočtu 12,460 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4. Signál je vysílán volně. Stejný program se vysílá i v paketu Premiere na stejné družici na kmitočtu 12,070 GHz, polarizace horizontální. Signál je kryptován systémy Betacrypt/Nagravision, CryptoWokrs.

Dále 1-2-3.TV vysílá i na pozici 23,5°E na družici Astra 3A v rámci paketu Kabel Deutschland.





Reklama




Vybrané články