Quantcast

Novinky ve zpravodajství ČT od 1. září 2008

| redakce | tisk

Od 1. září každý všední den, od 05.59 na ČT1 a ČT24 ranní infoservis ve Studiu 6. Na ČT2 ve stejném čase zase lifestylový ranní proud rozhovorů, živé hudby a zajímavostí Dobré ráno.

Od pondělí 1. září 2008 nabídne Česká televize dva nové ranní zpravodajské pořady. Zpravodajský náskok do nového dne mohou diváci získat každý všední den prostřednictvím pořadů Redakce zpravodajství: Studia 6, vysílaného na ČT1 a zpravodajské stanici ČT24 od 05.59 do 08.25 a Studia 6 II, uváděného na ČT24 od 08.25 do 09.00 hodin.

Lifestylový ranní proud rozhovorů, živé hudby a zajímavostí přinese na ČT2 Dobré ráno, vysílané Televizním studiem Brno v sudé týdny a Televizním studiem Ostrava v liché týdny.

Dobré ráno tak nahradí dosavadní Dobré ráno z Moravy a Slezska, vysílané dosud na ČT1 v rámci regionálního vysílání od 05.59 hodin. Na celostátním programu ČT2 se s pořadem Dobré ráno setkají diváci všech krajů České republiky, nikoliv jen na Moravě a ve Slezsku, jak tomu bylo doposud.

Studio 6 a Dobré ráno mají stejný vysílací čas a ranní formát, zásadně se však odlišují programovým schématem, a proto výrazně obohatí stávající programovou nabídku zpravodajských pořadů České televize,“ říká ředitel zpravodajství České televize Milan Fridrich.

Další novinka ve zpravodajství České televize se týká pořadu, který si málokterý divák nechá ujít - Předpovědi počasí. Od 1. září ji diváci uvidí nejen ve všední dny, ale i v sobotu a neděli v prime time od 19.50 hodin.

Ke stejnénu dni také dostane novou tvář od Jiřího Karáska. Formát se změní na 16:9, a tak zbude dost místa pro moderátora i pro západní cíp republiky, který si diváci často přáli lépe vidět,“ upřesňuje Taťána Míková, vedoucí redakce počasí.

Studio 6 a další zpravodajské pořady, především na ČT24, dostanou také novou vizuální podobu. V objektu zpravodajství vzniklo nové multimediální studio, které dává pořadům Studio 6, Události, komentáře, Interview ČT24, Milénium, Vedlejší efekty, Politické spektrum nebo Média a svět novou modernější a obrazově atraktivnější tvář.

Studio obrazově obohatí vysílání ČT24. Zpravodajství získalo prostor, který dá vyniknout největší přednosti ČT24 - živému kontinuálnímu vysílání aktuálních událostí,“ říká M. Fridrich.

Redakce zpravodajství ČT připravuje čtyři mimořádná vydání Otázek Václava Moravce věnovaná krajským volbám, která odvysílá vždy ve čtvrtek 25. září, 2., 9. a 16. října 2008 na ČT2 ve 21.00 hodin v délce 90 minut. Mimořádné Otázky Václava Moravce ze tří největších krajů v ČR, Moravskoslezského, Středočeského a Jihomoravského, budou koncipovány jako diskuse lídrů kandidátek nejsilnějších politických stran v daném regionu a vysílány ve jmenovaném pořadí. Čtvrté vydání Otázek Václava Moravce ke krajským volbám bude z pražského studia ČT. Parlamentní strany mají možnost vyslat do něj reprezentanta, kterého pokládají za tvář svojí strany pro krajské volby.

Krajským a senátním volbám, které se konají 17. a 18. října 2008, se budou věnovat i pravidelné zpravodajské a publicistické pořady, kterými jsou Otázky Václava Moravce či Události, komentáře, nový ranní zpravodajský blok na ČT1 a ČT24 Studio 6 nebo Dobré ráno na ČT2 a diskusní formáty na ČT24.

V sobotu 18. října, po zavření volebních místností, proběhne na ČT1 a ČT24 Volební studio.

zdroj: PR ČT





Reklama




Vybrané články