Quantcast

Finálová série sezóny NHL 2008/2009 na stanici NOVA Sport

| redakce | tisk

Od 30. května 2009 mohou diváci v přímých přenosech na stanici NOVA Sport sledovat vrchol letošní sezóny NHL, který určí nového majitele prestižního Stanley Cupu pro rok 2009.

Nejprestižnější hokejová soutěž světa se opět blíží ke konci a všichni se soustředí na závěrečný souboj vítězů obou konferenčních finále, týmů Pittsburgh Penguins a Detroit Red Wings. Bude se jednat o reprízu loňského finále, ve kterém byl hokejovější tým z Detroitu a po zásluze zvítězil 4 - 2 na zápasy.

Přes slabší úvod sezóny se Pittsburgh Penguins do závěrečných bojů probojoval zcela přesvědčivě a v dosavadních sériích vyřadil Philadelphii 4 - 2, Washington po obrovském boji 4 - 3 a nakonec v konferenčním finále lehce Carolinu Hurricanes 4 - 0 na zápasy. Své pověsti jedné z největších hvězd NHL v těchto sériích dostál Sydney Crosby, což se ukázalo především v soubojích s Washingtonem, ve kterých předváděli i se svým rivalem Ovečkinem skvělé hokejové akce. Pozadu nezůstal ani Crosbyho parťák Jevgenij Malkin. Dohromady tito hráči v dosavadních bojích získali celkem 56 bodů.

Mužstvo Detroit Red Wings se po suverénním postupu přes Columbus Blue Jackets v poměru 4 - 0 muselo vybojovat postup do konferenčního finále až v sedmém zápase s kačery z Anaheimu. O postupu do finále celé soutěže rozhodli v prodloužení pátého zápasu s houževnatě bojujícím Chicagem, v jehož řadách chyběl zraněný Martin Havlát. V těžkých bojích se Detroit může spolehnout především na dvojici Johan Franzén a Henrik Zetterberg, které podporuje řada dalších, včetně Jiřího Hudlera. Hokejisté Red Wings se stali prvním klubem NHL od New Jersey z ročníku 2001, který postoupil do finále Stanley Cupu následující rok po svém prvenství. Svěřenci kouče Mikea Babcocka navíc zároveň atakují vyrovnání vlastního počinu v podobě zisku Stanley Cupu ve dvou sezonách za sebou (1997 a 1998).

zdroj: PR Nova sport





Reklama




Vybrané články