Quantcast

TV Noe má dluhy, diváky prosí o finanční pomoc

| redakce | tiskobrázek k článku: TV Noe má dluhy, diváky prosí o finanční pomoc

Česká křesťanská televize Noe oznámila svým divákům jednu nepříjemnou zprávu - má dluhy a diváky prosí o finanční pomoc. TV Noe nedávno oslavila tři roky od zahájení vysílání.

"Potřebujeme uhradit kolem 6 mil. Kč dluhů (vzniklého při celkových výdajích kolem 70 mil. Kč)," uvedli na webu televize zakladatelé Leoš Ryška a Martin Holík. Vedle zaplacení dluhů hodlá stanice investovat do nové techniky. "Rádi bychom obnovili technický park HD a 16:9 kamerami a obnovil zastaralý přenosový vůz. Nový by stál 8-10 mil. Kč," dodávají.

TV Noe uvítá nové členy příznivců televize, kteří přispějí drobnými či stálými příspěvky na chod stanice. Čeští a moravští biskupové vydali společný list, ve kterém vyzvali k podpoře Noe formou farních sbírek.

Stanice TV Noe je nekomerční a nezisková stanice se sídlem v Ostravě, připomíná portál mediálne.sk. Vysílá prostřednictvím licencované společnosti Telepace prostřednictvím satelitu, kabelových sítí, internetem a DVB-T v Praze. Na Slovensku je v digitální nabídce kabelové sítě UPC.

Na Slovensku již působí samostatná křesťanská televize Lux, která nedávno oslavila rok od zahájení vysílání.

zdroj: mediálne.sk





Reklama




Vybrané články