Quantcast

Viaccess PC 5.0 - nová verze systému Viaccess

| redakce | tisk

Společnost Viaccess SA, ovládaná firmou France Telecom, pracuje na zlepšení systému podmíněného přístupu a zabezpečení placených TV platforem. Zrychluje svůj boj proti pirátství a pracuje na zdokonalené verzi systému Viaccess pod označením PC 5.0.

Zatím nejnovější verze systému Viaccess, které používají provozovatelé služeb, jsou PC 2.6, PC 3.0 a PC 4.0. Posledně zmíněná verze PC 4.0 uvedená v září loňského roku na IBC má kódové označené PRAHA, což je zkratka Proactive Against Hacker Attacks a představuje nové prvky zabezpečení - všechny útoky jsou na karty zaznamenány a tedy pro provozovatele služeb a poskytovatele systému podmíněného přístupu doloženy. Tuto verzi již používá švýcarská SRG SSR či arabská ART.

Nejnovější verze označená PC 5.0, která se připravuje na trh, bude mít zřejmě prvního zákazníka - usiluje o ni francouzská pay-tv Canal+ France (Canal Plus a CanalSat). Nové čipové karty obsahují novou generaci čipů, které jsou považovány za bezpečné nejen proti pirátskému příjmu ale i fenoménu zvanému cardsharing (sdílení karet).

Systém podmíněného přístupu Viaccess využívá řada provozovatelů z různé části Evropy - např. Canal+ France, AB Sat / Bis, NTV Plus, TVR (Rumunsko), RTV Slovenija, SRG SSR a řada dalších.

zdroj: digital-sat.it





Reklama




Vybrané články