Quantcast

Start české MTV je kvůli sporům ohrožen

| redakce | tisk

Projekt české verze hudební a lifestylová televize MTV musí řešit nečekanou překážku. Do vzniku lokalizované verze televize vstupují obchodní spory a rivalita dvou zábavních gigantů, které mají do startu MTV Czech co mluvit.

Informuje o tom dnes deník E15. MTV Networks International je vlastněna koncernem Viacom, Time Warner se letos na jaře stal třetinovým vlastníkem CME. Podle dostupných informací nemá Viacom chuť poskytnout svůj televizní obsah konkurenčnímu subjektu Time Warner. Zástupci obou gigantů nechtějí situaci komentovat.

"Plány na spuštění lokalizované české MTV stále ještě existují," prohlásila E15 mnohoznačně mluvčí MTVNI Lynne-Mei Lee. Podle generálního ředitele Novy Petra Dvořáka by spory vznik českého MTV neměly ovlivnit.

"Pro Viacom je přece výhodnější, když s námi vydělá x peněz než s jiným českým subjektem jen pětinu této částky," tvrdí E15 Dvořák.

Jeden z posledních sporů mezi Viacom a Time Warner se řešil na konci loňského roku. Viacom žádal dodatečných 35 až 40 milionů dolarů za šíření stanic MTV a Nickelodeon v amerických sítích Time Warner. Po tvrdých jednáních došlo začátkem roku k dohodě obou koncernů.

Nova si zajistila u MTVNI licenci na české MTV v létě loňského roku. V té době ještě nevlastnil akcie CME Time Warner. Lokalizovaná verze MTV měla odstartovat v první polovině letošního roku. Ekonomická krize oddálila start stanice na neznámé datum. CME hodlá s MTVNI jednat o změně licenčních podmínek a startu v pozdějším termínu.

O licenci na českou verzi MTV usilovala také mediální skupina Mafra, která vlastní televizi Óčko. Provozovatel se připravil na vstup nové stanice na trh a začátkem letošního roku obohatil programovou nabídku.

zdroj: E15





Reklama




Vybrané články