Quantcast

Skylink: Nova 2 a Prima Love v HD, dokončení přeladění stanic

| Tisk

Změny pro zákazníky česko-slovenské satelitní platformy Skylink. České komerční programy Nova 2 a Prima LOVE jsou nově poskytovány ve vysokém rozlišení (HDTV). Zároveň skončilo souběžné vysílání programů na starých a nových parametrech. Kdo doposud nepřeladil, musí učinit nyní.

V první řadě skončila souběžná distribuce celkem 25 televizních programů na starých a nových frekvencích. Na starých pozicích je nyní umístěna statická obrazovka s textem v českém a slovenském jazyce o změně vysílacích parametrů programu. Programy nyní stačí přeladit.

ČTĚTE TAKÉ:
Skylink zařadí nový kanál pro dospělé VIXEN HD
Novinky Skylink: 5 nových programů, 8 v HD
Nové transpondéry Skylinku z pohledu měření signálu
Skylink chystá nový kódovací systém Nagra

Na nových pozicích nyní vysílají následující stanice:

* REBEL
* RELAX
* HBO 2
* HBO 3
* Cinemax
* Cinemax 2
* Film Europe+ HD
* Film Europe HD
* FilmBox Extra HD
* FilmBox Stars
* FilmBox Premium HD
* Adventure TV
* Hobby TV
* Mňam TV
* Retro Music Television
* Mezzo
* JimJam
* Minimax
* Arena Sport 1
* Golf Channel
* UP Network
* Viasat Explore
* Viasat History
* Viasat Nature
* Leo TV

8 HD programů na Skylinku

S přechodem programů na nové vysílací transpondéry došlo v řadě případů k překlopení stanic do vysokého rozlišení (HDTV). Konkrétně v lepší kvalitě je nyní následujících osm stanic - HBO 2 HD, HBO 3 HD, Cinemax HD, Cinemax 2 HD, Mezzo HD, Arena Sport 1 HD, Viasat History HD a Viasat Nature HD.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Rodina sleduje nabídku operátora platformy Skylink (foto: M7 Group)

Přeladění programů

Zákazníci s přijímači s funkcí FastScan se nemusejí o přeladění programů starat - jejich přístroj automaticky stahuje nejnovější kanálovou mapu, včetně programových novinek. Přeladění se tak týká výhradně jen klientů se set top boxy či televizory bez FastScanu, kteří si musí programy doladit ručně a to zadáním níže uvedených parametrů.

Přeladění se týká prakticky všech diváků Skylinku bez rozdílu programového balíčku, který mají aktivní. Na nových parametrech totiž vysílají i stanice Adventure TV, Relax, Rebel, Retro Music Television či Mňam TV, které jsou součástí nejnižšího multikanálového balíčku DIGITAL.


obrázek



▲ Obr č. 2 - Informace o nových parametrech, která se objevila na starých pozicích 25 stanic platformy Skylink

Nova 2 HD a Prima LOVE HD

S vypnutím paralelní distribuce výše uvedených stanic se uvolnila satelitní kapacita pro zlepšení distribuce i stávajících stanic, které jsou v nejnižších balíčcích. Nově Skylink zákazníkům nabízí stanic Nova 2 HD a Prima LOVE HD, které byly doposud poskytovány v SD rozlišení. Podstatné je, že tyto dva programy si zachovaly své původní pozice. To znamená, že tyto dva programy není nutné přelaďovat - vysílají se na pozicích původních SD stanic.

Nové parametry programů na Skylinku

ProgramySatelit AstraKmitočet (MHz)PolarizaceSymb. rychl.FECNormaPilot
Extreme Sports Channel, Spektrum Home23,5°E11 953Horizontální29 9002/3DVB-S2/8PSKOff
Cinemax HD, Filmbox Extra HD, Film Europe HD, Arena Sport 1 HD, Golf Channel, Viasat Explore, UP network CZ, Hobby TV, CBS Reality, Rebel, Relax, Retro Music, LALA TV, Jim Jam23,5°E12 012Vertikální29 9002/3DVB-S2/8PSKOff
Film+ HD, HBO 2 HD, HBO 3 HD, Cinemax 2 HD, Filmbox Premium HD, Film Europe+ HD, Adventure TV, Filmbox Stars, Viasat Nature HD, Viasat History HD, Mňam TV, Minimax, Leo TV23,5°E12 110Horizontální29 9002/3DVB-S2/8PSKOff

▲ Tabulka č. 1 - Technické parametry nových programů a transpondérů

Další chystané novinky na Skylinku

Společnost M7 Group (Canal+ Luxembourg) chystá další novinky pro zákazníky Skylinku. Například od února bude klientům nabízet nový kanál pro dospělé VIXEN HD a také programy Dorcel HD a Dorcel XXX HD.

redakce





Reklama




Vybrané články