Quantcast

freeSAT: Konec History v SD, přelaďte na HD

| Tisk

Placený dokumentární kanál History skončil pro zákazníky freeSATu v klasickém SD rozlišení. Abonenti mohou tento program sledovat i nadále - nyní už jen v lepší technické kvalitě - v HD rozlišení. History HD zůstává na původních parametrech.

Majitel česko-slovenské satelitní pay-tv platformy freeSAT, společnost M7 Group, ukončil původní MPEG-2 distribuci History v klasickém SD rozlišení na satelitu Thor 6 (0,8°W), na kmitočtu 11,919 GHz, pol. V, SR 28000, FEC 7/8. Zákazníci freeSATu mohou tuto stanici sledovat v HD kvalitě a to v rámci stejného programového balíčku.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Novinky freeSATu (foto: M7 Group)

M7 Group postupně vypíná SD distribuce programů a zákazníkům nabízí tytéž program v lepší obrazové HD kvalitě. Týká se to i zmíněného programu History.

Pro zákazníky freeSATu je k dispozici HD verze - klienti sesterských platforem Direct One (dříve UPC Direct) v Maďarsku a Focus Sat v Rumunsku mají k dispozici i samostatný feed programu v SD.

Stojí za zmínku, že na satelitu Thor 5 (0,8°W) se na kapacitě Telenoru, na kmitočtu 12,418 GHz, pol. V, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S vysílá také stanice History na předvolbě s názvem History Europe s volitelnou audio stopou v češtině, maďarštině, ruštině, turečtině a angličtině. Program má připojené CA systémy operátora (CAID 0653 a 0D97 Irdeto, 1815 Nagra MA a 0B02 Conax). Na českých kartách freeSATu není tento program z této frekvence dostupný.



technické parametry - History HD

satelit: Thor 6 (0,8°W)
frekvence: 12,034 GHz
polarizace: vertikální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

redakce





Reklama




Vybrané články