Quantcast

Šíření kanálu DSF je v ČR/SR ilegální

| redakce | tisk

Šíření německého sportovního kanálu DSF je na území České republiky a Slovenska nelegální. Tvrdí to společnost Chello Central Europe. Program DSF se vysílá volně na satelitu Astra (19,2°E) v analogovém a digitálním přenosu.

Německá společnost Constantin Medien AG, vlastník sportovního kanálu DSF, se rozhodla tento program k 11.4.2010 přejmenovat na Sport 1. Program DSF/Sport 1 je určen výlučně divákům německy hovořících zemí Západní Evropy (Německo, Rakousko, Švýcarsko). Práva k vysílaným pořadům jsou teritoriálně omezena právě na zmíněný region. Mimo něj tedy není a nemůže být nikdo autorizován k retransmisi. Pokud někteří čeští nebo slovenští operátoři vysílání DSF (brzy Sport 1) přebírají do svých sítí, budou muset tento program ze své nabídky vyřadit. Tvrdí Chello Central Europe, která mimo jiné zastupuje české sportovní kanály Sport 1 a Sport 2.

Kanál DSF odstartoval 1.1.1993 jako volně vysílaný sportovní kanál věnovaný sportovním přenosům a magazínům. Cílovou skupinou jsou diváci ve věku 14 až 49 let. Program je technicky dostupný pro 33 milionu domácností v Německu.





Reklama




Vybrané články