Quantcast

4 satelity Eutelsatu zajistí distribuci MS ve fotbale 2010

| redakce | tisk

Poprvé ve své historii se uskuteční Mistrovství světa ve fotbale v Africe a 4 satelity Eutelsatu zajistí potřebnou vysílací infrastrukturu, která umožní vysílat zápasy, komentáře, rozhovory a reportáže k televizním divákům.

Kapacitu pro Afriku, Evropu a Střední Východ zajistí Eutelsat na satelitech Eutelsat W2A (10°E), Eutelsat W3A (7°E), Eutelsat W4 a Eutelsat W7 (36°E) a poskytne ji na dobu 30 dní na sportovní akci v Jižní Africe.

Evropská vysílací unie (EBU - European Broadcasting Union) posílí svoji stávající stálou kapacitu na satelitech Eutelsat dalšími dvěma extra 72 MHz transpondéry na satelitu Eutelsat W2A. Tento satelit umožní vysílat zápasy, souhrnné zpravodajství a highlighty šampionátu živě z mezinárodního vysílacího centra EBU umístěného v Soweto (Ženevě). Obrázky jsou pak dodávány ke všem 75 členům EBU a dalším klientům v Evropě přes satelit W2A a W3A v Africe a na Středním Východě.

Vedle přímých přenosů držitelům vysílacích práv bude Eutelsat zákazníkům v Jižní Africe poskytovat satelitní spojení, aby novináři v dané oblasti mohli vysílat příspěvky do studií do svých zemí. Klienti včetně GlobeCast, APTN, Arqiva, Telenor a TVI již mají pronajatou kapacitu na Eutelsatech a na W2A, W7 a W3A ji poskytnou pro tyto přenosy.





Reklama




Vybrané články