Quantcast

Skylink podpoří přijímače s aktualizací firmware ze satelitu

| Martin Vyleťal | tisk

Společnosti Towercom a TradeTec, provozovatelé satelitní platformy Skylink, podpoří dovozce set top boxů a jejich prodejce funkcí aktualizací firmware přijímačů prostřednictvím satelitu OTA (Over The Air). První testy již probíhají.

Aktualizaci řídícího software (firmware) již testují oba subjekty na jednom ze svých transpondérů na satelitu Astra 3A (23,5°E). K dispozici je firmware pro šest modelů přijímačů značek Opentech a Vestel.

Serveru parabola.cz tuto informaci potvrdil Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec. V praxi bude služba fungovat následovně: Zákazník si naladí pozici 23,5°E a prostřednictvím funkce OTA set top boxu bude moci aktualizovat firmware v přijímači - pokud bude na satelitu k dispozici aktuálnější firmware, nabídne zákazníkovi možnost stažení aktuálního firmware, který bude obsahovat i transpondéry Skylinku.

Transpondér Skylinku bude obsahovat datové služby pro výrobce i dalších přijímačů. Ačkoliv se může zdát, že se jedná o duplicitní službu, která je k dispozici na satelitu Astra 19,2°E, není tomu tak. OTA firmware na Skylink bude obsahovat pouze firmware určené pro nové přijímače s dekodérem Irdeto a takový, který bude certifikovaný Skylinkem - bude bez problémů spolupracovat s novými ICE kartami Skylink, které se na trhu objeví v následujících týdnech.

technické parametry testů OTA:

• Astra 3A (23,5°E), freq. 12,565 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S/QPSK





Reklama




Vybrané články