Quantcast

UPC Direct zatím bez termínu konce na Astře

| Martin Vyleťal | tisk

Středoevropská satelitní placená televize UPC Direct zatím nemá stanoven přesný termín ukončení paralelní distribuce programů a tím i vypnutí vysílání na původním satelitním systému Astra, na pozici 19,2 st. východně.

"Přesný termín určen není, vše se bude odvíjet podle stavu přetáčení parabol," uvedla na dotaz webu parabola.cz společnost UPC a dodává: "nicméně to určitě bude v průběhu podzimu 2010".

Služba UPC Direct zahájila oficiální vysílání z pozice 19,2°E v září 2000. Lucemburská společnost UPC DTH, která od června 2010 nejstarší středoevropskou digitální satelitní pay-tv provozuje, v létě loňského roku podepsala kontrakt se skandinávským satelitním operátorem Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) na transpondérovou kapacitu na satelitech Thor 5 a Thor 6 na pozici 0,8°W. Oficiální vysílání UPC Direct z nové pozice se širší programovou nabídkou spustila v květnu 2010. Zároveň byl zahájen proces reinstalace parabol klientů UPC z pozice 19,2°E na 0,8°W. Vedle nových programů se divák dočkal zkvalitnění obrazu a také startu kanálů ve vysokém rozlišení (HDTV).





Reklama




Vybrané články