Quantcast

Kabel Deutschland otestoval DVB-C2

| redakce | tisk

Německý kabelový operátor Kabel Deutschland provedl úspěšné testy nového standardu DVB-C2 pro přenos digitálního vysílání v kabelové síti. Před pouhými pěti měsíci byla norma DVB-C2 Evropským institutem pro telekomunikační normy (ETSI) zveřejněna pod EN 302 769.

DVB-C2 bylo využíváno v kabelové síti vedle analogových signálů a DVB-C multiplexů. Vrcholem testů byly první přenosové testy 1024QAM a dokonce i 4096QAM modulace. Jde o nejkomplexnější a nejefektivnější způsoby využívání nové normy pro digitální kabelové vysílání v DVB-C2 při využití kmitočtového spektra.

Mezinárodní DVB projekt dokončil standard DVB-C2 jako druhou generaci DVB přenosových systémů. V současné době se na celém světě nejčastěji používají první generace (DVB-S, DVB-C a DVB-T) ve více než 500 milionech přístrojů.

"Hlavní výhody DVB-C2 jsou ve vyšší přenosové kapacitě a optimálního přizpůsobení vlastnosti různých kabelových sítí," říká Lorenz Glatz, ředitel technologií v Kabel Deutschland. "Toho je dosaženo novým modulačním schématem (COFDM) a silnou korekcí chyb (LDPC). Celkově lze říci, že s DVB-C2 se zvýší kapacita kabelové sítě z dnešních 5 GBit/s v 862 MHz síti až na 8 Gbit/s."

Přijímače s DVB-C2 čipy v současné době vyvíjí řada výrobců. "Očekáváme, že první zařízení s možností kombinovaného příjmu DVB-C/DVB-C2 budou k dispozici v polovině roku 2011," dodává.

zdroj: infosat





Reklama




Vybrané články