Quantcast

HBO natáčí vlastní seriál Terapie

| redakce | tisk

Dnes, v pondělí 27. září začíná v Barrandovských ateliérech natáčení seriálu TERAPIE, historicky prvního hraného seriálu realizovaného v produkci HBO Česká republika. Připravovaný seriál TERAPIE vychází z izraelské předlohy Be Tipul autora Hagaie Leviho, celosvětově známou se stala jeho americká verze IN TREATMENT (u nás uvedená pod titulem V ODBORNÉ PÉČI), v níž se hlavní role úspěšně zhostil Gabriel Byrne.

Hlavní úlohu české verze vyprávění o osudech rozporuplného psychoterapeuta a jeho svérázných klientů ztvární Karel Roden.

Českou podobu díla, ověnčeného dvěma televizními cenami Emmy, Zlatým glóbem za kreaci Gabriela Byrnea a cenou WGA Award za scénáře, připravuje režisér Petr Zelenka ve spolupráci s režisérem Markem Najbrtem. Scénáře jednotlivých epizod napsali Petr Zelenka, Marek Najbrt, Iva Klestilová, Ben Tuček a Robert Geisler. Výrobu seriálu pro HBO zajišťuje společnost Stillking Films.

Seriálem TERAPIE HBO Česká republika dále rozšiřuje oblast své domácí produkce, do které patří oblíbený cyklus stand-up comedy NA STOJÁKA, originální dokumenty z cyklu BEZ CENZURY (velký ohlas sklidil nedávno uvedený snímek Nebe, Peklo režiséra Davida Čálka), či další příznivě přijatý titul, celovečerní debut DVOJKA režiséra Jaroslava Fuita.

S uvedením seriálu TERAPIE počítá HBO na podzim 2011.

"Samozřejmě, že máme velký vzor v tvorbě HBO ve Spojených státech. To postavilo svůj úspěch na tom, že pro své diváky vyrábí programy, jaké jinde v televizi nenajdou. Věříme, že nám se to zatím daří s pořadem Na stojáka i s našimi dokumenty. Doufáme, že Terapie, na níž pracujeme s umělci, kteří nepatří do běžných seriálových stájí českých televizí, dá pojmu český televizní seriál úplně nový rozměr," poznamenal o připravovaném projektu Ondřej Zach, generální ředitel HBO Česká republika.

zdroj: HBO





Reklama




Vybrané články