Quantcast

Dance TV HD ukončila vysílání na 23,5E

| redakce | tisk

Hudební televize Dance TV HD ukončila k 1.7.2011 svoji distribuci na satelitu Astra 3B (23,5°E). HD program pro mladé nejen věkem byl z toto pozice šířen FTA a dostupný pro diváky v celé Evropě.

Stanice Dance TV HD odstartovala před rokem - v červenci 2010. Bohužel, do dnešního dne se provozovateli nepodařilo uzavřít smlouvy s poskytovateli placených služeb (kabelové a satelitní televize) a jako řešení této situace provozovatel zvolil zastavení satelitního šíření. Možným důvodem nezájmu operátorů o stanici bylo volné šíření programu na satelitu. Provozovatel hodlal po uzavření prvních smluv s operátory pay-tv svůj distribuční signál na družici Astra zakódovat.

Dance TV HD byl lifestylový program zaměřený na mezinárodní dance scénu. Přinášel koncerty DJ, festivalů a dalších událostí.

Kanál Dance TV HD vysílal přes satelit Astra 3B (23,5°E) v rámci multiplexu APS (Astra Platform Services) na kmitočtu 12,032 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 9/10, DVB-S/QPSK. Set top box v současné době stále zde naladí pozici Dance TV HD. Na jejím místě je ale černá obrazovka.





Reklama




Vybrané články