Quantcast

Slovensko: Další DVB-T multiplex až koncem léta

| redakce | tisk

Společnost Towercom hodlá spustit další digitální terestrickou síť (DVB-T) až na konci možného termínu. Firma musí spustit nový multiplex nejpozději koncem srpna 2012.

Podle vyjádření Michala Šurana pro Živé.sk přijde další rozšíření nabídky v DVB-T až na sklonku léta. Proto čtvrtý multiplex bude pravděpodobně v provozu až koncem srpna.

Firma nevylučuje, že v multiplexu budou šířeny programy za měsíční paušál. Towercom hodlá oslovovat vysílací společnosti. Pokud se ji nepodaří obsadit pásmo, zváží i další možnosti, aby provoz byl rentabilní.

Milan Herman z Towercomu na konferenci CERD 2012 uvedl, že nový multiplex bude zřejmě v DVB-T2. Za jeho výhodu považuje i portabilitu i možnost mobilního příjmu, které konkurenční způsoby nemají. Pro příjem služeb v DVB-T2 ale divák potřebuje nový set top box nebo televizor s novým tunerem. Towercom to ale jako za překážku nepovažuje.

První multiplex s programy RTVS (Rozhlas a televize Slovenska) čekají úpravy. Budou provedeny s vypnutím analogového pozemního vysílání a změnách v Polsku a v Maďarsku. Kvůli tomu nemohou některé vysílače pracovat na plný výkon.





Reklama




Vybrané články