Quantcast

Skylink připraven na testy a start JOJ Cinema

| redakce | tisk

Největší satelitní DTH platforma v Česku a na Slovensku je již připravena na zahájení technických testů a komerčního provozu nového placeného filmového kanálu JOJ Cinema od slovenské komerční vysílací skupiny JOJ.

Kanál JOJ Cinema má již vytvořenou programovou pozici v DVB-S2 multitiplexu lucemburské mediální skupiny M7 Group a prakticky nic nebrání spuštění vysílání. Podle informací webu parabola.cz je nyní na televizi JOJ, kdy spustí testovací vysílání. Původně se počítalo s technickými testy (například s promo smyčkou, monoskopem) již 5.6.2015. Nicméně pozice je stále nefunkční.

JOJ Cinema bude součástí placených balíčků platformy Skylink od balíčku MINI. Znamená to, že stanici bude moci přijímat velká většina abonentů operátora.

Kanál JOJ Cinema se zaměří na filmy vyrobené po roce 2010. Za rok chce nabídnout až 50 premiér. Stanici bude na českém a slovenském trhu zastupovat společnost Axacom, která dříve zastupovala jiný filmový kanál - Film+. Ten je nyní vlastněn společností AMC Networks.

technické parametry - JOJ Cinema (v provozu je zatím jen programová pozice):

Astra 3B (23,5°E), freq. 11,797 GHz, pol. H, SR 29500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK





Reklama




Vybrané články