Quantcast

freeSAT překlopil ČT1 a Jednotku do MPEG-4

| redakce | tisk

AKUALIZOVÁNO - Lucemburský operátor UPC DTH, který v Česku a na Slovensku provozuje satelitní placenou televizi freeSAT, změnil testování přechodu SD programů z MPEG-2 do MPEG-4/H.264.

Včera dopoledne byly na platformě freeSAT překlopeny do MPEG-4/SD stanice Prima COOL, Prima LOVE, Sport5 a Óčko. Překlopením vysílání do novějšího kodeku operátor testoval připravenost abonentů freeSATu na novější kompresní formát - diváci se staršími set top boxy měli na uvedených programech jen černou obrazovku se zvukem.

Dnes jsou výše uvedené programy opět poskytovány v původním formátu MPEG-2. Nově do MPEG-4/SD byly překlopeny první programy české a slovenské veřejnoprávní televize - tedy ČT1 a Jednotka.

Zatím není jasné, zda a kdy freeSAT definitivně překlopí do MPEG-4 všechny své SD programy. Nyní bude operátor vyhodnocovat svůj jednodenní test a to prostřednictvím reakcí zákazníků na stránkách provozovatele a zákaznické lince.

freeSAT má přehled přijímačích u zákazníků se zapůjčenými přijímači. Nemá ale informace o ostatním přijímacím zařízení, ve kterých se používá karta, případně s modulem freeSATu. Krátkodobé překlopení vybraných stanic do MPEG-4 je proto způsobem, jak zjistit, zda jsou abonenti "MPEG-4 ready".





Reklama




Vybrané články