Quantcast

Deutsche Telekom od 3.5. s platformou Entertain TV Sat na 19,2E

| redakce | tisk

Společnost Deutsche Telekom změnila svoji strategii své DTH platformy a oddělila se od německé platformy HD+. Německý telekomunikační operátor Deutsche Telekom se rozhodl vsadit na svoji vlastní DTH platformu s využitím IPTV platformy s názvem Etertain, která využívá satelitů na pozici 19,2°E.

Platforma Entertain prostřednictvím satelitu od Deutsche Telekom je určena především pro německé diváky v regionech, které nejsou v dosahu rychlého internetu. Služba je poskytována od 3. května 2018. Využívá širokopásmový internet a satelitní anténu a kombinuje obě metody příjmu.

Vedle interaktivních funkcí a služeb na vyžádání (VOD), televizní programy budou šířené do domácností ze satelitu prostřednictví IPTV. Pro využívání služeb bude nutný internet s rychlostí downloadu nejméně 16 Mbit/s. Přes IPTV budou poskytovány HD verze německých komerčních stanic.

Předchozí spolupráce se satelitní platformou HD+ končí. Potvrdil mluvčí Deutsche Telekom.

Přijímač Entertain TV Sat se sám rozhodne, která metoda příjmu bude nejlepší pro vybraný program: IPTV nebo satelit. Například, pokud je stanice dostupná v HD rozlišení pouze na satelitu, automaticky přijímač přepne na satelitní příjem a naopak. Diváci mohou ručně vybírat metodu příjmu pro každý kanál.

Nová služba Entertain TV Sat nabízí přes 300 kanálů, interaktivní funkce jako jsou timeshift (časový posun), sledování pořadu od začátku, sedmidenní archív a služby na vyžádání jako jsou exkluzivní seriály, Telekom Spor, streamingové služby, včetně Netflix a provozovatelů televizních stanic, včetně ARD, ZDF, RTL a ProSiebenSat.1.

Předchozí verze Entertain TV Sat, která byla spuštěna 1. září 2011, všechny televizní programy byly klientům nabízeny prostřednictvím satelitu Astra na pozici 19,2°E. Pouze interaktivní funkce a služby na vyžádání vyžadovaly internetové připojení. Původně pro interaktivní služby postačovalo připojení o rychlosti 2 až 3 Mbit/s.

Podobně jako ve verzi DSL / VDSL je Entertain TV Sat nabízen jako paket triple play, který zahrnuje také telefonní služby a internetové připojení. V kombinaci s tarifem MagentaZuhause, televize Entertain stojí 5 eur měsíčně. Pronájem přijímače Media 601 Sat pro využívání služby stojí 4,95 eur měsíčně. Přijímač s pevným diskem o kapacitě 500 GB je vhodný pro Ultra HD / HDR ze satelitu, IPTV a streamingové služby.

Změna strategie Deutsche Telekom reaguje na rostoucí dostupnost přístupu k širokopásmovému internetu ve venkovských oblastech a zvyšující se poptávku domácností, které sledují programy ze satelitu.

Deutsche Telekom již nenabízí variantu příjmu Entertain v regionech bez širokopásmového přístupu k internetu.

zdroj: DT + satkurier.pl





Reklama




Vybrané články