Quantcast

RTS Svet HD a RTCG SAT v novém muxu Telekom Srbija na 23,5E

| redakce | tisk

Z pozice satelitní platformy Skylink, na satelitu Astra 3B, je možné přijímat další bezplatný kanál ve vysokém rozlišení (HDTV). Srbský operátor Telekom Srbija uvedl na satelitu Astra 3B (23,5°E) do provozu nový multiplex.

Nová vysílací platforma Telekom Srbija je šířena na transpondéru číslo 211, který byl donedávna využíván lucemburskou společností M7 Group pro šíření nizozemské veřejnoprávní televize NPO v Ultra HD rozlišení.

Příjem stanice RTS Svet HD
▲ Příjem stanice RTS Svet HD

Nový multiplex Telekom Srbija obsahuje celkem 19 televizních programů, z toho dva jsou šířeny nekódovaně ( FTA) - jde o srbský veřejnoprávní televizní kanál RTS Svet HD pro diváky v zahraničí a černohorský SD program RTCG SAT. Další programy v tomto multiplexu (RTS 1 HD, RTS 2 HD, RTS 3, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Trezor, RTS Život, RTS Muzika, RTS Poletarac, Kitchen TV, Ženska TV, Star, Film Klub, Agro TV, Balkan Hot 1, Balkan Hot 2, B TV) jsou zakódovány systémem podmíněného přístupu Conax.

Příjem stanice RTCG SAT
▲ Příjem stanice RTCG SAT

Vedle televizních programových služeb jsou ve stejném multiplexu šířeny i rozhlasové stanice, které jsou FTA: Radio Beograd 1, Radio Beograd 2, Radio 202, Radio A (vše MPEG) a Play Radio ve formátu AAC.

technické parametry:

• Astra 3B (23,5°E), freq. 11,914 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA/Conax

Společnost Telekom Srbija již jeden multiplex na satelitu Astra 3B provozuje. Vysílá se na kmitočtu 12,534 GHz, pol. V, SR 12320, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK a další na družici Astra 4A (4,8°E). Pravděpodobně dojde k nahrazení původních distribucí novým multiplexem na zmíněném kmitočtu 11,914 GHz na pozici 23,5°E.

zdroj: Telekom Srbija, ORBITAL





Reklama




Vybrané články