Quantcast

Nekódovaný zpravodajský kanál Haber Global

| redakce | tisk

Společnost Global Medya Group spouští v Turecku nový zpravodajský a informační kanál. Dne 24. září 2018 zahájí provoz stanice s názvem Haber Global. Stanice bude vysílat nekódovaně ( FTA) prostřednictvím satelitů Turksat na pozici 42°E. V plánu je souběžná distribuce v SD i HD rozlišení.

Global Medya Group na svůj projekt získala v červenci letošního roku licenci od tureckého regulátora rozhlasového a televizního vysílání RTÜK. Společnost se již delší dobu pokoušela o získání licence ale bez úspěchu.

Haber Global, dříve známý jako TR24, se má stát jedním z největších zpravodajských kanálů v Turecku. Mnoho významných novinářů se přidalo k redakčnímu týmu nové stanice. Díky tomu bude Haber Global konkurovat takovým stanicím jako jsou CNN Türk či Habertürk.

Haber Global vstoupí do hlavních satelitních platforem D-Smart (53. pozice) a Digitürk (47. pozice). Znamená to, že stanice bude šířena ze satelitu Eutelsat 7A (7°E). Bezplatná distribuce pro individuální zájemce bude poskytována na 42°E.

technické parametry testů Haber Global (SD):

Türksat 4A (42°E), freq. 12,034 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA, západní svazek

technické parametry testů Haber Global HD:

• Türksat 4A (42°E), freq. 12,245 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK, FTA, turecký svazek

zdroj: satkurier.pl + medyanoz.org





Reklama




Vybrané články