Quantcast

JOJ Group převezme stanice CS Film, WAR TV i KinoSvět

| redakce | tisk

Slovenská produkčná a.s., oznámila podepsání dohody o akvizici stoprocentního podílu ve společnosti Československá filmová společnost, s.r.o., která provozuje televizní stanice CS Film, CS mini, Horor film, WAR TV, KinoSvět a online videoportál Film popular.

Slovenská produkčná, a.s., matka několika společností, které jsou držiteli licencí televizních stanic JOJ Group, je novým majitelem Československé filmové společnosti s. r. o. Ta na českém a slovenském trhu provozuje tématické televizní stanice CS film, CS mini, Horor film, WAR TV, KinoSvět a online video portál Film popular. Dokončení akvizice je podmíněné získáním potřebného povolení české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

"Sme radi, že do nášho portfólia pribudnú ďalšie etablované televízne stanice. Rozšírime tak svoju ponuku o zaujímavé programy, ktoré zasahujú stabilné cieľové skupiny divákov v Českej i Slovenskej republike. Tešíme sa na rozvoj týchto staníc," říká Mojmír Mlčoch, člen představenstva JOJ Group a manažer pro český televizní trhu.

"Týmto krokom napĺňame stratégiu JOJ Group rozširovať naše portfólio tak, aby sme efektívne oslovili české a slovenské publikum. Ako televízni profesionáli neustále vyhľadávame nové projekty, ktoré nám prinášajú nielen ďalšie obchodné príležitosti, ale aj profesionálnu radosť, ktorá pramení z napĺňania čoraz vyšších diváckych očakávaní," uvedl Marcel Grega, generální ředitel JOJ Group.

"V průběhu patnácti let se nám podařilo vybudovat firmu s portfoliem televizních kanálů, které si našli jasné a stabilní místo na trhu, za co náleží moje poděkování především všem zaměstnancům, mému společníkovi a našim rodinám. Těšíme se, že se podařilo najít strategického partnera, který bude firmu podporovat v jejím dalším růstu a přeji novému budoucímu majiteli mnoho úspěchů," uvedl Leoš Pohl, jednatel a majoritní společník Československé filmové společnosti s. r. o.

V Česku a na Slovensku si placené programy předplácí více než 1,8 milionu lidí, FTA stanice KinoSvět pokrývá v Česku kolem 85% populace.

Distribuce programů bude probíhat jako doposud prostřednictvím českých a slovenských operátorů. JOJ Group plánuje investovat do akvizicí a techniky na zkvalitnění vysílání těchto nových stanic ve svém portfoliu.





Reklama




Vybrané články