Quantcast

Grammy opět živě na ČT art

| redakce | tisk

Ve dvě hodiny ráno, v noci z neděle 10. na pondělí 11. února, uvede ČT art již tradičně v přímém přenosu udílení prestižních hudebních cen Grammy. Diváci uvidí v živém provedení nejlepší popové písně minulého roku a několik netradičních spojení.

Na jednom pódiu spolu budou například Red Hot Chili Peppers s Post Malone. Velkolepou hudební show poprvé v historii moderovanou zpěvačkou Alicií Keys bude již počtvrté tlumočit Dana Hábová a komentovat publicista Honza Dědek. Devadesáti minutový záznam toho nejzajímavějšího odvysílá ČT art v pátek 22. února ve 20.20 hodin

„Stejně jako filmy mají své Oscary, tak hudba má své Grammy Awards a Česká televize ráda umožní svým divákům a příznivcům hudby, aby se mohli připojit k milionům lidí na celé planetě, kteří budou vyhlašování jedenašedesátého ročníku z Los Angeles živě sledovat,“ říká výkonný ředitel ČT art Tomáš Motl.

Lady Gaga (foto: ČT)
▲ Lady Gaga (foto: ČT)

Aktuální ročník udílení cen se po roce vrací z New Yorku na pódium ve Staples Center v Los Angeles. Novinkou letošního roku je rozšíření nominací v hlavních kategoriích z pěti na osm. Nejvíce gramofonků - osm - letos může získat raper Kendrick Lamar. Jen o jednu nominaci méně má Drake, ale mezi dalšími nominovanými jsou mimo jiné Lady Gaga a Bradley Cooper s písní Shallow z filmu Zrodila se hvězda, hudební skupina Alice in Chains, ale také jména jako Tony Bennett, Diana Krall, Seal, Barbra Streisand a mnozí další. Jeviště bude patřit zejména vítězům, ale diváci se mohou těšit na mnohá hudební vystoupení, o která se postarají například Cardi B, Shawn Mendes, Janelle Monáe, H.E.R., Miley Cyrus.

Slavnostním ceremoniálem provede diváky Artu Honza Dědek, tlumočit bude Dana Hábová. Přímý přenos začíná dvě hodiny po nedělní půlnoci.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články