Quantcast

Jaromír Soukup a CIGCL navýšili své základní jmění

| redakce | tisk

16. května 2019 proběhly valné hromady největší tuzemské mediální agentury MÉDEA, a.s. a třetího největšího mediálního domu v České republice EMPRESA MEDIA, a.s., který je vydavatelem periodického tisku i majoritním vlastníkem provozovatele vysílání programu Televize Barrandov, Kino Barrandov a Barrandov Krimi.

Na těchto valných hromadách oba akcionáři, tj. mediální magnát Jaromír Soukup a čínská společnost China International Group Corporation Limited, ve shodě navýšili základní kapitál společností.

Základní kapitál mediální společnosti EMPRESA MEDIA, a.s. se zvýšil z 20 milionů Kč na 110 milionů Kč, přičemž podíly akcionářů na základním kapitálu společnosti zůstávají beze změny. Jaromír Soukup tak i nadále zůstává s 51 procenty majoritním vlastníkem společnosti. Základní kapitál se zvyšoval i ve společnosti MÉDEA, a.s., a to z 200 milionů Kč na 486 milionů Kč. I v tomto případě zůstávají podíly obou akcionářů beze změny. Jaromír Soukup i nadále zůstává se 70 procenty nejvýznamnějším akcionářem největší tuzemské mediální agentury MÉDEA, a.s.

V průběhu valných hromad se podle slov generálního ředitele a majoritního majitele obou společností Jaromíra Soukupa potvrdila vynikající spolupráce obou společností a především pak dlouhodobá ochota rozvíjet mediální a reklamní byznys v České republice.

Jaromír Soukup pak dále dodal, že průběh valné hromady také ukázal, že: “Čínští investoři jsou velmi zorientovaní v oboru reklamy a médií a spolupráce s nimi je a bude pro nás velmi perspektivní,“ uvedl Jaromír Soukup, generální ředitel Televize Barrandov a předseda představenstva mediálního domu EMPRESA MEDIA, a.s.

Celkový obrat mediálních podniků vlastněných Jaromírem Soukupem a čínským koncernem CIGCL činil v uplynulém roce 4,5 mld. Kč z hlavní činnosti. Nejvíce se na této částce přitom podílela největší tuzemské mediální agentura MÉDEA, a.s. (3,1 mld. Kč). Skupina EMPRESA MEDIA (včetně Barrandov Televizní Studio a.s.) dosáhla obratu 1, 050 miliardy Kč.





Reklama




Vybrané články