Quantcast

M7 Group ukončila provoz satelitní platformy Diveo

| redakce | tiskobrázek k článku: M7 Group ukončila provoz satelitní platformy Diveo

Lucemburská mediální skupina M7 Group zavírá svoji německou satelitní televizní platformu Diveo a všechny související služby. DTH služba Diveo fungovala přes satelitní systém Astra na pozici 19,2°E.

"Navzdory inovativnímu a vynikajícímu spotřebitelskému produktu za velmi nízkou cenu se společnosti Diveo nepodařilo splnit očekávání a růst jako v kabelové a IPTV službě," uvedla ve svém prohlášení M7 Group. M7 Group lituje tohoto kroku a již informovala koncové zákazníky a partnery platformy.

B2B služby operátora zůstávají zachovány v dosavadním rozsahu. "M7 Group pokračuje v úspěšném B2B byznysu pro kabelový a IPTV trh v Německu a je stále pevně přesvědčena o vysokém potenciálu pro placenou televizi, díky němuž se letos stala lídrem na trhu jako vedoucí poskytovatel televizního obsahu a souvisejících služeb pro provozovatele kabelových a IP sítí v Německu a v sousedních zemích Rakousku a Švýcarsku," uvedla firma.

Platforma Diveo byla spuštěna jako hybridní služba v únoru 2018 a nabízela zákazníkům HD stanice přes satelit a další programy a funkce, které poskytovala přes internet. M7 Group nikdy neposkytla informace o počtu abonentů.

Vypnutí služby Diveo může souviset s akvizicí M7 Group francouzským provozovatelem Canal+. Dceřiná společnost mediální skupiny Vivendi může uzavřít nerentabilní obchodní jednotky.

Satelitní diváci v Německu mají vedle Sky Deutschland možnost si abonovat HD+ a freenet TV přes satelit.

M7 Group na českém a slovenském trhu provozuje satelitní platformy Skylink a freeSAT.

zdroj: infosat.de





Reklama




Vybrané články