Quantcast

4K Universe jen s novou kartou TivúSat

| redakce | tisk

V pondělí 4. listopadu 2019 došlo na satelitu Eutelsat Hot Bird (13°E) k zakódování amerického zábavního kanálu 4K Universe. Skončilo tím bezplatné sledování 4K obsahu, které trvalo několik měsíců.

Program 4K Universe je nyní na pozici 13°E v rámci simulcryptu kryptován systémy Viaccess a Nagra MA. Zatímco první patří kartám pro potřeby televizních operátorů, CA systém Nagra MA byl připojen pro italskou DTH platformu TivúSat, která stanici zařadila do své nabídky již v době volného vysílání. Za program 4K Universe nevybírá TivúSat žádné poplatky.

Novinka na trhu pro TivúSat - CAM 4K TivuSat CI Plus ECP (foto: TivúSat)
▲ Novinka na trhu pro TivúSat - CAM 4K TivuSat CI Plus ECP (foto: TivúSat)

4K Universe není dostupný pro všechny klienty bezplatné satelitní služby TivúSat. Provozovatel platformy zařadil tento program jen na nové "4K karty" TivúSat, které jsou spolu s novým modulem CAM 4K TivuSat CI Plus ECP na trhu od 1. listopadu 2019. Na starých modrých či zlatých kartách TivúSat není stanice 4K Universe poskytována. Zájemci o novou stanici si vyměnit kartu za novou. Výhledově to bude nutné. Rai počítá s ukončením kódování programu Rai 4K pro původní karty TivúSat ORO. A na novějších kartách po tomto kroku budou dostupné minimálně dva programy proti původně dodávaným přístupovým kartám.

Satelitní kit pro TivúSat (foto: TivúSat)
▲ Satelitní kit pro TivúSat (foto: TivúSat)

TivúSat připravil pro zákazníky i zajímavou propagační akci, která souvisí s přechodem Itálie na druhou generaci pozemního vysílání (DVB-T2). Od listopadu je v prodeji dlouho očekávaný CI modul 4K s kartou za cenu kolem 80 eur. Zákazníci si mohou nechat zdarma nainstalovat satelitní parabolu. Náklady sou na vrub Rai a Mediaset. Podmínkou je, že v místě instalace již není instalována parabola a zájemce musí mít v pořádku koncesionářské poplatky. Kartu pak zákazník aktivuje na své jméno, aktivace je zdarma a bez časového omezení. Satelitní kit je zdarma i v případě, že si zákazník koupí jeden z nových 4K přijímačů,které budou v prodeji od listopadu a budou přibývat postupně během roku 2020. V ostatních případech (například pokud si zákazník pořídí HD přijímač) si satelitní kit hradí sám ale technik je stále zdarma.

Rai a Mediaset, provozovatelé platformy TivúSat, tím chtějí motivovat diváky, aby dávali přednost 4K. Satelitní kit zdarma se skládá z paraboly TEF 80, LNB Sharp loop trough s Diseq 2.0. Akce bude trvat minimálně do roku 2021.

zdroj: franck + vl.info





Reklama




Vybrané články