Quantcast

2 nové zpravodajské kanály z Ukrajiny

| redakce | tisk

Na Ukrajině fungují dva nové zpravodajské kanály. Roman Lubickij, spojený s televizí NTA a mediálním holdingem Wgolos, spustil stanici Pershyj Niezaležnyj. Zatímco Andrij Kisiera a Andrij Mysik, kteří mají zkušenosti s informační Channel 4 a rovněž se zmíněnou NTA, spustili projekt s názvem Ukrline.

Ukrajina je rekordmanem. Na satelitech se vysílá 15 zpravodajských stanic z Ukrajiny a všechny vysílají FTA! Ze satelitu Astra 4A (4,8°E) nebo Amos 3/7 4°W) jsou šířeny programy Channel 5 Ukraine (SD/HD), Channel 4, Espreso TV, ZIK (SD/HD), NewsOne (SD/HD), Naš Telekanal, Rabinovich TV, Unian TV, Hromadske, 112 Ukraine (SD/HD), News 24, Priamyj (SD/HD) i Perszyj Dilovyj.

Pershyj Niezaležnyj a Ukrlive se vysílají FTA ze satelitu Astra 4A (4,8°E). Zatímco první využívá video kodek MPEG-4/H.264, druhá starší MPEG-2. Obě stanice vysílají v SD rozlišení.

Oficiálním vlastníkem projektu Pershyj Niezaležnyj je Roman Lubickij, spojený s televizí NTA a mediálním holdingem Wgolis (internetová stránka a lokální rozhlasová stanice). Zmíněná média jsou spojena s podnikatelem, sponzorem politické strany Svoboda Igorem Kriveckim. Stanice Pershyj Niezaležnyj se má specializovat na regionální informace ale při analýze obsahu programu vysílá i informace ze světa.

Za projektem Ukrlive stojí Andrij Kisiera a Andrij Mysik, členové strany Dmitrija Dobrodomova Národní kontrola, kteří také řídí informační stanici z Kijeva Channel 4 a regionální NTA. Vzhledem k propojení nového projektu, mají redakční týmy vzájemně spolupracovat. Ukrlive se specializuje na sociální, vzdělávací, obchodní, inovační, environmentální a lidská práva.

technické parametry - Pershyj Niezaležnyj:

• Astra 4A (4,8°E), freq. 11,747 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA

technické parametry - Ukrlive:

• Astra 4A (4,8°E), freq. 12,284 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články