Quantcast

Programy ProSiebenSat.1 zůstanou v SD i HD na Astře

| redakce | tisk

Společnost ProSiebenSat.1 Media SE uzavřela s firmou HD PLUS dlouhodobou smlouvu na distribuci svých programů v SD i HD rozlišení na satelitním systému Astra (19,2°E). Vedle toho se nabídka HD Plus rozšíří o dokumentární kanál kabel eins doku HD.

Podepsaný kontrakt s HD PLUS pro diváky představuje záruku toho, že programy ProSieben HD, SAT.1 HD, Kabel Eins HD, sixx HD, SAT.1 Gold HD a ProSieben MAXX HD nadále najdou v nabídce placené televize HD PLUS. Navíc od 17. ledna 2020 budou moci sledovat i stanici kabel eins doku HD, která se stane v pořadí již 24. programem v HD rozlišení.

HD PLUS vedle poskytování programů zajistí také nelineární distribuci HD obsahu, stejně tak i práva pro SmartTV a mobilní aplikace. Díky tomu budou moci zákazníci využívat funkce jako je okamžitý restart, videotéku a aplikaci ve Smart TV.

Vedle toho bude skupina ProSiebenSat.1 spolu s HD Plus pokračovat a rozšiřovat distribuci dalšího UHD obsahu.

"Se společnostmi Astra a HD PLUS máme dlouholeté a úspěšné partnerství. Díky nové smluvě s oběma partnery budou naši diváci moci přijímat našich sedm bezplatných televizních kanálů přes satelit v kvalitě HD. Naši diváci budou mít také příležitost sledovat obsah kanálů ProSiebenSat.1 na HD PLUS na vyžádání a s časovým zpožděním. Dohody také umožňují našim divákům přijímat Kabel Eins Doku HD poprvé přes satelit," uvedla Nicole Agudo Berbel, vedoucí distribuce a EVP Digital Publishing ProSiebenSat.1 Media SE.

Smlouvu na zajištění satelitní distribuce nedávno podepsala také konkurenční RTL. Programy RTL v SD rozlišení budou šířeny přes Astru i v dalších letech. Pro diváky to znamená, že budou moci sledovat SD programy RTL i nadále bez jakýchkoliv poplatků.





Reklama




Vybrané články