Quantcast

Majitel freeSATu změní název providera na Thoru

| redakce | tiskobrázek k článku: Majitel freeSATu změní název providera na Thoru

Provozovatel česko-slovenské satelitní platformy freeSAT, lucemburská mediální skupina M7 Group (Canal+ Luxembourg), chystá změnu názvu providera multiplexů na satelitech Thor 5 a Thor 6 (0,8°W).

Doposud společnost šíří programy ve svých multiplexech pod providerem "UPC Direct", případně "UPC". Názvy se brzy sjednotí na nový a jiný. "Změní se na „M7 Group“," řekl webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která platformu freeSAT v Česku a na Slovensku, Direct One (dříve UPC Direct) v Maďarsku a Focus Sat v Rumunsku provozuje. Pokyn již byl vydán technikům. Změna by proto měla proběhnout v nejbližší době.

Novinky freSATu
▲ Novinky freSATu

Změna názvu providera nebude mít žádný dopad na poskytované služby koncovým zákazníkům. Všímaví čtenáři a diváci si mohou povšimnout jiného názvu.

Přejmenování providera u programů v multiplexech je součástí změn, které probíhají a souvisí s integrací služeb od původního vlastníka UPC DTH, společnosti Liberty Global k M7 Group. Značka UPC proto musí ze všech částí vysílatele zmizet. Maďarská platforma UPC Direct proto od února vystupuje pod novým brandem Direct One. Nyní značky UPC/UPC Direct zmizí i ze satelitních transpondérů.

Připomeňme, že zákazníci freeSAT budou postupně přecházet na satelit Astra 3B. Stěhování na nový satelit začne v dubnu a skončí v závěru příštího roku.





Reklama




Vybrané články