Quantcast

13E: Kanály MBC v novém multiplexu

| redakce | tisk

Některé z programů mediální skupiny MBC (Middle East Broadcasting Center) ze Spojených Arabských Emirátů se vysílají v rámci jiného DVB-S2 multiplexu na satelitním systému Eutelsat Hot Bird (13°E).

Konkrétně se jedná o stanice MBC 1, MBC 3, MBC Drama, MBC Masr a dále o programy MTV Lebanon a Rotana Cinema. Tyto stanice se objevily na kmitočtu 10,930 GHz, kde vysílají v MPEG-4/SD a v době publikování zprávy byly šířeny nekódovaně ( FTA).

MBC 1 - záběr z příjmu stanice
▲ MBC 1 - záběr z příjmu stanice

Tytéž stanice spolu s dalšími programy ze zemí arabského světa se vysílají jako součást placené televizní platformy Telearabia Pro na stejném satelitu, na kmitočtu 11,258 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4. Tato distribuce je kryptována systémem Irdeto. Zatím není známo, zda stanice přecházejí na FTA distribuci s cílem oslovit více diváků.

Výše uvedené programy se vysílají přes jiné satelity, které pokrývají severní Afriku a Střední východ (26°E a 7°W). Na těchto družicích vysílají volně (FTA). Distribuce programů do Evropy byla doposud kódována.

MBC 3 - záběr z příjmu stanice
▲ MBC 3 - záběr z příjmu stanice

MBC 1 poskytuje všeobecný zábavní program pro celu rodinu, MBC 3 dětskou zábavu s lokální a západní produkcí, MBC Drama se zaměřuje na arabskou dramatickou tvorbu, MBC Masr je všeobecný zábavní kanál určený egyptským rodinám, Rotana Cinema je program zaměřený na arabskou filmovou produkci, MTV Lebanon je zábavní kanál pro Libanon.

technické parametry - MBC 1, MBC 3, MBC Drama, MBC Masr, MTV Lebanon, Rotana Cinema:

Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 10,930 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK





Reklama




Vybrané články