Quantcast

Vivendi zaplatí Mediasetu odškodnění 1,7 mil. eur

| redakce | tisk

Francouzská mediální skupina Vivendi bude muset odškodnit Mediaset a RTI částkou 1,7 milionu eur za nedodržení smlouvy z 8. dubna 2016, která byla ukončena 30. září 2016 ohledně prodeje placené televize Mediaset Premium.

Rozhodl o tom soud v Miláně, který prohlásil "nesplnění předběžných povinností ze strany Vivendi" a odsoudil francouzskou skupinu Vivendi k odškodnění společností Mediaset a RTI.

Vivendi zaplatí Mediasetu náhradu škody jen 1,7 milionu eur, i když ve skutečnosti se jedná o "malou kompenzaci" k požadovaným 3 miliardám eur. Soud v Miláně zamítl další nároky.

Soud zamítl další 2 nároky vznesení společnostmi Mediaset a RTI, rovněž jako nástupnické společnosti Mediaset Premium, proti společnosti Vivendi ohledně porušení akcionářských dohod a nekalé soutěže.

Soud také uznal, že skupina Vivendi se pokusila najít smírné řešení, o které Mediaset nežádala, přestože první strana měla plné právo na odstoupení.

Společnost Mediaset vyjádřila spokojenost s rozsudkem soudu v Miláně, ale uvedla, že se proti stanovení výše náhrady odvolá. Spor mezi francouzským Vivendi a italským Mediasetem pokračuje.

zdroj: digital-sat.it + satkurier.pl





Reklama




Vybrané články