Quantcast

Nova Sport 3 a 4 i na satelitu. Řeší se licence

| redakce | tisk

Nové placené sportovní kanály Nova Sport 3 a Nova Sport 4 budou dostupné i pro satelitní diváky. Provozovatel těchto programových služeb si musí zajistit patřičné licence, které zajistí šíření stanic i prostřednictvím satelitu.

Kanály Nova Sport 3 a Nova Sport 4 získaly licence u českého regulátora médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) pro zvláštní přenosové systémy - distribuci skrze internet.

Stanice Nova Sport 3 a Nova Sport 4 spolu s programem Premier Sport 2 budou šířeny i přes satelit. Programy se objeví na satelitním systému Thor (0,8°W) a Intelsat 10-02 (1°W). V pátek 13.8.2021 bude na satelitu spuštěn test stanice Premier Sport 2. Zahájení pravidelného vysílání je naplánováno na 17.8.2021.

Ve stejný den - 13.8.2021 - budou spuštěny i oba nové programy pod značkou Nova Sport. Vysílání bude spuštěno 13.8. v 18:30 hodin.

Vysílání všech tří nových sportovních stanic bude šířeno ve vysokém rozlišení (HDTV) a bude dostupné pro zákazníky T-Mobile SAT TV (v Česku), Magio Sat a Nová Digi TV SK (obě na Slovensku). V případě dořešení práv i v nabídce Telly CZ.





Reklama




Vybrané články