Quantcast

Eurosport 4K zahájil zkušební vysílání na DIGI SK

| redakce | tisk

Sportovní kanál Eurosport 4K již vysílá na satelitu Intelsat 10-02 (1°W). Společnost Digi Slovakia spustila řádné vysílání programu Eurosport 4K v testovacím módu. Stanice se vysílá v Ultra HD rozlišení ve formátu 4K v kodeku HEVC (H.265).

Pro vysílání Eurosport 4K vytvořil majitel společnosti Digi Slovakia, skupina Slovak Telekom, novou programovou pozici s názvem Eurosport 4K. Majitelé 4K televizorů si nyní mohou vychutnat sportovní přenosy Eurosportu v nejlepší možné technické kvalitě.

Parabola DIGI SK jako kytara (foto: DIGI SK)
▲ Parabola DIGI SK jako kytara (foto: DIGI SK)

Ve stejném multiplexu je také v provozu původní slot "Eurosport 4k", který obsahuje původní statickou obrazovku s informací o chystaném spuštění programu Eurosport 4K na dané pozici. Nakonec se Eurosport 4K objevil na nově vytvořené předvolbě.

K přepnutí na novou programovou mapu DIGI SK dojde 1.7.2021 v ranních hodinách.

Kanál Eurosport 4K bude od 1.7.2021 dostupný se staršími kartovými moduly Nagra MA, stejně tak i s novějšími bezkartovými. Vysílání bude dostupné pro všechny zákazníky služby Nová Digi TV SK bez ohledu na programový balíček. Stávající distribuce do 1. července je určena pro technické účely.

Eurosport 4K je dostupný zákazníkům DIGI SK dočasně - do 31.8.2021.

technické parametry - Eurosport 4K.

• Intelsat 10-02 (1°W), freq. 12,527 GHz, pol. H, SR 28800, FEC 3/5, DVB-S2/QPSK, CA Nagra MA





Reklama




Vybrané články