Quantcast

Rai jako první FTA vysílatel označuje obsah vodoznakem

| redakce | tisk

Forenzní vodoznaky a protipirátské služby NexGuard společnosti NAGRA jsou součástí strategie zabezpečení obsahu italského národního veřejnoprávního vysílatele RAI.

Společnost Nagra oznámila, že Rai začala používat forenzní vodoznaky NexGuard společnosti NAGRA a platformu protipirátských služeb k ochraně streamovaného obsahu a souvisejících příjmů z reklamy.

Rai je jedním z hlavních producentů obsahu a v Itáliu provozuje řadu televizních a rozhlasových stanic. Vzhledem k celosvětově rostoucím rozpočtům na produkci a rostoucí poptávce spotřebitelů, je potřeba původní obsah chránit před nedovoleným sdílením obsahu a opětovným streamováním, aby se zabránilo ztrátě příjmů.

V souladu s vyvíjejícím se průmyslovým prostředím přináší forenzní řešení NAGRA pro vodoznaky a protipirátská řešení inovativní způsoby zabezpečení obsahu a příjmů z reklamy pro vlastníky obsahu, vysílací společnosti a poskytovatele služeb. V případě společnosti Rai vkládá řešení společnosti NAGRA forenzní vodoznaky NexGuard do obsahu vysílatele dostupného spotřebitelům prostřednictvím webové služby a aplikace Rai OTT.

Využívána je také platforma NAGRA Anti-Piracy Services, která poskytuje crawlingový engine pro monitorování webu a pirátských IPTV služeb a vyhledává nelegální publikace původního obsahu. Prohledaný obsah je následně kontrolován za účelem detekce vodoznaků a ověření, kdy je obsah nelegálně šířen. Řešení také poskytuje cenné datové poznatky o nelegální činnosti, které umožňují činit příslušná obchodní rozhodnutí. Výsledkem je komplexní řešení, které zajišťuje kompletní pokrytí proti nelegálním útokům na cenný obsah.





Reklama




Vybrané články