Quantcast

Kanály CGTN oficiálně v HD na 19,2E

| redakce | tisk

Diváci v celé Evropě mohou nyní ze satelitního systému Astra na pozici 19,2°E sledovat kanály China Global Television Network (CGTN) ve vysokém rozlišení (HDTV) a to díky nové dohodě na transpondérovou kapacitu se společností Globecast.

Globecast, globální poskytovatel řešení pro média, rozšířil své partnerství s lucemburským satelitním operátorem SES (Astra) a poskytuje tři kanály CGTN v HD rozliení s využitím mediálních služeb Globecastu a satelitů SES na pozici 19,2°E, kde programy CGTN HD, CGTN Documentary HD a CGTN Francais HD neoficiálně vysílají od konce srpna letošního roku.

Stejné programy byly donedávna dostupné na pozici 19,2°E jen v klasickém SD rozlišení, ve kterém budou stanice vysílat do konce letošního roku. Od roku 2022 budou stanice CGTN, CGTN Documentary a CGTN Francais pokračovat jen v HD.

Divák s dálkovým ovladačem (foto: Globecast)
▲ Divák s dálkovým ovladačem (foto: Globecast)

"Když nás společnost CGTN jako poskytovatele prémiových vysílacích služeb v evropském regionu oslovila se svými plány přejít na HD, bylo pro nás jasnou volbou spolupracovat s naším dlouhodobým partnerem, společností SES, a určit klíčové pozice. Je nám potěšením spustit nový transpondér na lokalitě Astra 19,2°E se službami nepřetržitého sledování kanálů, které umožní oslovit velké množství diváků pro klíčové veřejnoprávní vysílatele, jako je CGTN," řekl Shakunt Malhotra, generální ředitel společnosti Globecast pro Asii.

"V uplynulých 18 měsících jsme byli svědky toho, že řada veřejnoprávních vysílatelů obnovila a rozšířila smlouvy se společností SES a našimi partnery, protože si uvědomují, že satelit je nejjednodušší a nejspolehlivější způsob, jak oslovit co nejširší publikum. Kromě toho chtějí vysílat také v HD rozlišení, protože televizní diváci dnes očekávají křišťálově čistý obraz, když zapnou televizní obrazovku," řekl Deepak Mathur, výkonný viceprezident pro globální prodej ve společnosti SES Video. "Společně s naším dlouhodobým partnerem, společností Globecast, i nadále poskytujeme provozovatelům vysílání a vlastníkům obsahu co největší zásah publika, který pro svůj obsah hledají," dodal Deepak Mathur.

technické parametry - CGTN News HD, CGTN Documentary HD, CGTN Francais HD:

• Astra (19,2°E), freq. 12,522 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články