Quantcast

4iG získá majoritu ve Spacecomu

| redakce | tisk

Hungaro DigiTel Kft., společná dceřiná společnost 4iG PLC a Antenna Hungária Zrt, uzavřela konečnou dohodu s izraelskou společností Space-Communication Ltd. o získání 51% podílu ve společnosti.

Spacecom je satelitním operátorem a poskytovatelem služeb s celosvětovým pokrytím, které tvoří čtyři geosynchronní družice, a která poskytuje své služby v Maďarsku a v regionu střední a východní Evropy prostřednictvím satelitu Amos 3 4°W).

Na základě due diligence uzavřela společnost Hungaro DigiTel Kft. konečnou dohodu se společností Space-Communications Ltd. s cílem získat 51% podíl ve společnosti kótované na burze cenných papírů v Tel Avivu formou navýšení soukromého kapitálu.

Podrobnosti transakce oznámily obě strany rovněž na burzách v Budapešti i Tel Avivu. V návaznosti na toto oznámení svolá vedení společnosti Spacecom akcionáře společnosti, aby na očekávané valné hromadě společnosti koncem listopadu rozhodli o navýšení kapitálu, a tím i o nepřímém převzetí společnosti společností 4iG.

Dokončení transakce je podmíněnou schválením akvizice valnou hromadou společností Spacecom a také izraelským ministerstvem komunikací.





Reklama




Vybrané články