Quantcast

Služba SledovaniTV expandovala do Polska

| redakce | tisk

Internetová televizní OTT platforma SledovaniTV již působí i mimo Českou republiku a Slovemsko. Provozovatel SledovaniTV začal stejnou službu nabízet také na polském trhu pod značkou Televio.

Polský trh nebyl IPTV/OTT službám dosud příliš otevřen, polští uživatelé tak mohou díky Televiu ochutnat řadu pohodlných funkcí, které Češi a Slováci již důvěrně znají.

Služba přináší až 7denní zpětné zhlédnutí, přičemž v Polsku tato funkce dosud vůbec nebyla zvykem. Velká část současných polských IPTV poskytovatelů zpětné zhlédnutí nenabízí vůbec, a pokud přece, tak maximálně v řádu jednotek hodin.

OTT platforma Televio (foto: Televio)
▲ OTT platforma Televio (foto: Televio)

Novinkou je pro Poláky také možnost nahrávání pořadů v délce až 120 hodin nebo intuitivní programový průvodce (EPG) s programem na 5 dní dopředu. Televizní program v polských službách je značně ořezaný a zobrazuje třeba jen pár hodin budoucího vysílání.

Televio obsahuje téměř 100 televizních kanálů a diváci si mohou zvolit podobně jako v Česku ze 3 základních balíčků: základního, rodinného a prémiového. Noví uživatelé mohou službu vyzkoušet za 1 zlotý na první měsíc a získat přístup k více než 80 nejpopulárnějším kanálům, mezi něž patří například TVP, Polsat, FilmBox Premium, Fox nebo Disney Channel.

V programové nabídce jsou všechny tzv. must-carry kanály, tedy programy od Polsatu či TVP. To je na polském trhu také poměrně velká novinka. Dosud měli jednotliví provozovatelé televizního vysílání své vlastní IPTV služby, které přenášely pouze jejich vlastní obsah doplněný o nabídku prémiových kanálů například od Disney nebo FilmBoxu. S Televiem mohou polští zákazníci sledovat všechny své oblíbené kanály v jedné službě.

Nabídka programů OTT platformy Televio (foto: Televio)
▲ Nabídka programů OTT platformy Televio (foto: Televio)

Ke sledování mohou polští diváci využít také podobné platformy jako čeští a slovenští zákazníci. Tedy chytré televize a set-top-boxy se systémem AndroidTV od výrobců TCL, Xiaomi, SONY, Philips a mnoho dalších, schvalovacím procesem nyní procházejí aplikace pro chytré televize Samsung a LG.

K dispozici jsou i aplikace pro jablečný ekosystém - Televio je možné spustit na AppleTV (s operačním systémem tvOS 10 a vyšší), na mobilech a tabletech s iOS i v chytrých hodinkách Apple Watch. Nechybí ani mobilní aplikace pro telefony a tablety s Androidem a samozřejmostí je webová aplikace.

Za Televio je zodpovědná polská společnost Horyzont Media S.A. se sídlem v Katovicích, která je 100% vlastněná českou společností ModernTV s.r.o. Ta má ve skupině firem kolem SledovaniTV na starost zahraniční obchod. Horyzont Media S.A. provozuje v Polsku také službu OVIGO, která se orientuje na spolupráci s poskytovateli internetového připojení.

Logo OTT platformy Televio (foto: Televio)
▲ Logo OTT platformy Televio (foto: Televio)

Televio se po vzoru českého SledovaniTV soustředí na vysokou kvalitu nabízených kanálů, proto 62 kanálů je dostupných ve fullHD, vybrané kanály také ve 4K. Kvalita obrazu se automaticky přizpůsobí rychlosti připojení k internetu.

Vlastní transcodovací systém, který je shodný v Česku, na Slovensku i v Polsku, umožňuje optimalizovat datové toky videa při zachování vysoké obrazové kvality. Požadavky na rychlost připojení jsou tak sníženy na naprosté minimum, pro přehrávání ve fullHD kvalitě postačuje rychlost internetu kolem 7 Mbps.

Služba tak bez problémů funguje i v sítích poskytovatelů bezdrátového internetu. Při stále rostoucích požadavcích na množství přenášených dat zejména díky rostoucímu segmentu on-line videa je toto přidaná hodnota, kterou ISP oceňují vzhledem k tomu, že jim služba nezatěžuje síť. V Česku, na Slovensku a v Polsku již spolupracuje s více než 700 poskytovateli internetu.

SledovaniTV expanduje také mimo Polsko. Jako ModernTV posiluje zejména v B2B segmentu. Orientuje se na zahraniční operátory - zejména poskytovatele datových a telekomunikačních služeb - kterým prodává celou platformu vyvíjenou primárně pro potřeby zákazníků v Česku a na Slovensku.

Brněnská IPTV je úspěšná nejen v Evropě, kde ji používají operátoři na Islandu, ve Španělsku, Švédsku, Norsku a Chorvatsku, její obliba roste také v jižní a střední Americe a v Africe. Využívají ji operátoři v Mexiku, Brazílii, Ekvádoru, Peru, Kolumbii, Kostarice a na Svatém Martinu a také na Kapverdách, v Ugandě a Kamerunu.

Televio je pro polské občany dostupné i mimo Polsko v celé Evropské unii, využít ho tak může i místní polská menšina. Rodinný balíček s 83 kanály je nyní možné vyzkoušet za 1 zlotý na první měsíc.





Reklama




Vybrané články