Quantcast

Hispasat poskytne satelitní kapacitu v Grónsku

| redakce | tisk

Španělský satelitní operátor Hispasat podepsal dohodu se společností Tele Greenland A/S, národní telekomunikační společností v Grónsku, o pronájmu kapacity na satelitu Amazonas Nexus až do konce jeho životnosti.

Dohoda umožní společnosti Tele Greenland A/S zlepšit satelitní přístup k internetu v severním a východním Grónsku. Kapacita umožní také poskytovat podnikové služby těžebním společnostem a sloužit jako záložní systém pro obnovení komunikačních služeb v nouzových situacích.

Hispasat (foto: Hispasat)
▲ Hispasat (foto: Hispasat)

Satelit Amazonas Nexus, který v současné době vyrábí společnost Thales Alenia Space a jehož start je naplánován na druhou polovinu roku 2022, ponese výkonnou kapacitu v pásmu Ku o šířce 800 MHz, která je speciálně navržena pro pokrytí Grónska. Vyhrazená mise se bude jmenovat Greensat. Greensat bude doprovázen významnými investicemi do pozemních stanic a místního přístupu 4G.

Amazonas Nexus je vysoce výkonný satelit (HTS) s inovativní architekturou, která kombinuje Ku a Ka pásma pro optimalizaci komunikace a znásobení kapacity dostupné pro komerční využití. Družice bude rovněž vybavena nejnovější generací digitálního transparentního procesoru (DTP), který bude schopen digitálně zpracovávat signály přijímané družicí a zvýší její flexibilitu na oběžné dráze. Nová moderní družice bude pokrývat celý americký kontinent, severní a jižní atlantický koridor (obě oblasti s velkým leteckým a námořním provozem) a Grónsko.

zdroj: satkurier.pl + Hispasat





Reklama




Vybrané články