Quantcast

Viasat převezme Inmarsat

| redakce | tisk

Globální komunikační společnost Viasat převezme konkurenčního operátora Inmarsat. Fúze firem umožní nabídnout široké spektrum kmitočtů v S, L a Ka pásmu z flotily 19 satelitů a dalšími 10 ve výstavbě i globální pokrytí v Ka pásmu.

Transakce v hodnotě 7,3 miliardy USD, která se skládá z 850 milionu USD v hotovosti, přibližně 46,36 milionu kmenových akcií společnosti Viasat v hodnotě 3,1 miliardy USD na základě závěrečné ceny v pátek 5. listopadu 2021 a převzetí čistého dluhu ve výši 3,4 miliardy USD.

Spojením společností Viasat a Inmarsat vznikne globální komunikační inovátor s rozšířeným rozsahem a působností, který cenově dostupně, bezpečně a spolehlivě propojí světě. Doplňující se aktiva a zdroje nové organizace umožní dostupnost nových pokročilých služeb v mobilním a pevném segmentu, což povede k většímu výběru pro zákazníky v oblasti širokopásmové komunikace a úzkopásmových služeb, včetně internetu věcí.

Satelit Viasat (foto: Viasat)
▲ Satelit Viasat (foto: Viasat)

Spojená společnost hodlá integrovat spektrum, satelitní a pozemní aktiva obou společností do globální vysokokapacitní hybridní vesmírné a pozemní sítě, která bude schopna poskytovat špičkové služby v rychle rostoucích komerčních a vládních sektorech. Tato pokročilá architektura vytvoří rámec zahrnující nejvýhodnější vlastnosti vícepásmových družic s více orbitálními drahami a pozemních systémů, které mohou poskytovat vyšší rychlosti, větší šířku pásma, větší hustotu pásma v místech s vysokou poptávkou, jako jsou letiště a přepravní uzly, a nižší latenci při nižších nákladech, než by mohla poskytovat každá ze společností samostatně.

Obě společnosti mají za sebou prokazatelné výsledky v oblasti inovací produktů a služeb. Společnost Viasat rozvinula severoamerickou konektivitu pro domácnosti a letectví a komunikaci v oblasti obrany díky technologiím a obchodním modelům, které zákazníci přijali za své. Společnost Viasat je také uznávána za to, že je hnací silou změn díky své průkopnické satelitní technologii s ultravysokou kapacitou, která přinesla vynikající hodnotu za atraktivní a cenově dostupné ceny.

Logo společnosti Viasat (foto: Viasat)
▲ Logo společnosti Viasat (foto: Viasat)

Společnost Inmarsat má výjimečné zastoupení v rostoucím segmentu globální mobility a se svou nedávno oznámenou vícerozměrnou sítí mesh stojí v čele síťového designu. Ještě letos se chystá rozšířit svou globální síť o dosud nejvýkonnější a nejpokročilejší softwarově definované komerční komunikační satelity, které nabízejí funkce v pásmu Ka i L. Společnost Inmarsat má celosvětovou působnost, robustní distribuční kanál pokrývající rychle rostoucí odvětví mobility, státní správy, internetu věcí a podniků a v současné době poskytuje služby v oblasti bezpečnosti a konektivity více než milionu platforem pro mobilitu a obranu.

Spojená společnost bude schopna nabídnout:

• široké portfolio licencí na spektrum v pásmech Ka, L a S a flotilu 19 satelitů v provozu s dalšími 10 kosmickými aparáty ve výstavbě, jejichž vypuštění je plánováno v příštích třech letech.
• globální pokrytí v pásmu Ka, včetně plánovaného polárního pokrytí, pro podporu aplikací náročných na šířku pásma, rozšířené o prostředky v pásmu L, které podporují odolnost za každého počasí a vysoce spolehlivé úzkopásmové připojení a připojení k internetu věcí.
• schopnost uvolnit větší hodnotu ze spektra v pásmu L společnosti Inmarsat a ze stávajících vesmírných prostředků začleněním nejmodernějších technologií společnosti Viasat pro formování paprsku, terminálů pro koncové uživatele a kapacity a jejích hybridních víceoběžných vesmírně-pozemních síťových schopností.
• vysoce vertikálně integrovaná nabídka technologií a služeb společnosti Viasat spolu s rozsáhlým ekosystémem technologií, výroby a distribuce služeb společnosti Inmarsat.





Reklama




Vybrané články