Quantcast

Orange TV cez satelit skončí v lednu

| redakce | tisk

Orange TV cez satelit, satelitní televizní služba slovenského telekomunikačního operátora Orange, ukončí svoji činnost během ledna příštího roku. O svém záměru ukončit provoz satelitní služby informoval provozovatel letos v srpnu.

"Od 1. ledna 2022 postupně - v průběhu měsíce leden 2022 - bude ukončeno poskytování a provoz služby Orange TV cez satelit," potvrdila portálu Živé.sk mluvčí společnosti Orange Alexandra Piskunová.

Příjem Orange TV cez satelit (foto: Orange)
▲ Příjem Orange TV cez satelit (foto: Orange)

Stávající zákazníky snaží operátor zmigrovat na kabelovou TV, pokud to není možné, potom na novou satelitní službu Skylink TV pre Orange, kterou spustila společnost M7 Group (Canal+ Luxembourg) pro zákazníky Orange na satelitu Astra 3B (23,5°E), kde je poskytována většina programů česko-slovenské platformy Skylink.

Původní platforma Orange TV cez satelit se vysílá přes družici Eutelsat 16A na pozici 16°E. Nabídka je kryptována systémem Irdeto.

Orange TV získává další zákazníky televizní služby. Meziročně se jejich počet zvýšil o 25 tisíc na 153 tisíc abonentů na konci září.





Reklama




Vybrané články