Quantcast

19,2E: Startuje Wir24 TV HD

| redakce | tisk

Na satelitním systémi Astra na pozici 19,2°E se chystá vysílání nového německého televizního kanálu s názvem "Wir24 TV". Propagační smyčka nové stanice slibuje program složený ze zábavy, humoru, nakupování a dalších pořadů.

Vysílání by mělo odstartovat během několika dní.

Kanál "Wir24 TV HD" se vysílá na transpondéru číslo 113 (freq. 12,633 GHz) a zpočátku je vysílání stanice dostupné skrze hybridní vysílání HbbTV. Vedle satelitního signálu potřebuje divák také kompatibilní přijímač s HbbTV a rychlé internetové připojení. Alespoň prozatím.

Po výběru uvedené programové pozice se přes HbbTV spustí vysílání programu ve formátu MPEG-4 (H.264) v HD rozlišení.

Diváci se časem dočkají také přímého vysílání programu v SD rozlišení na satelitu a nebude tak nutný HbbTV přijímač s internetovým připojením. Webu infosat.de to řekl Achim Holzmann, generální ředitel společnosti wir24media GmbH. Pokud je na přijímači aktivována funkce HbbTV, automaticky se přepne na příslušnou verzi v HbbTV.

Vysílání Wir24 TV vyrábí společnost Wir24Media GmbH se sídlem v Bad Liebenstein OT Schweina / Durynsko. Provozovatel chce divákům přinést plnohodnotný program složený z talk show, filmů, pořadů o vaření a hrách, dokumentů, kontaktních pořadů, zábavy a nabídky produktů prostřednictvím televizní obrazovky.

Stanice bude dostupná pro zhruba 30 milionů domácností v Německu, Rakousku a Švýcarsku. Vedle satelitu Astra se program objeví v kabelu (DVB-C), DVB-IP. Později se program bude vysílat i přes satelitní systém Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E.

technické parametry - Wir24 TV HD:

• Astra (19,2°E), freq. 12,633 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, HbbTV

zdroj: infosat.de





Reklama




Vybrané články