Quantcast

ČT bude mít svého zástupce ve zpravodajském výboru EBU

| redakce | tisk

Na dnes konaném zasedání ve švýcarské Ženevě zvolily členské televize Evropské vysílací unie (EBU) zástupce šéfredaktora zpravodajství ČT a moderátora Martina Řezníčka do zpravodajského výboru.

Zástupce v něm bude mít Česká televize v této podobě vůbec poprvé v historii.

Je to velká pocta a ocenění činnosti české televize a jejího zpravodajství ve vztahu k ostatním evropským televizím, která se během covidové krize jen prohloubila,“ říká Martin Řezníček a dodává. „S vedeními redakcí napříč kontinentem jsme ve stálém kontaktu, snažíme se navzájem si pomáhat a sdílet know-how. A díky tomu, že ČT teď bude mít i formálně místo ve výboru, bude mít víc příležitostí ovlivnit nejen výměnu zpravodajských materiálů, které tvoří jádro spolupráce, ale i další důležité projekty, včetně jejich financování. To vše ve prospěch našich diváků.“

Česká televize bude mít ve zpravodajském výboru svého zástupce jako jedna ze dvou televizí regionu střední a východní Evropy. V orgánu zasedá třináct zástupců členských televizí EBU. Mandát člena výboru je dvouletý. Funkci viceprezidenta Evropské vysílací unie zastává od 1.ledna letošního roku generální ředitel ČT Petr Dvořák. V jedenáctičlenném výkonném výboru unie je již od roku 2014.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články